Een auto huren in Klagenfurt

Ga je met het vliegtuig of de trein naar Klagenfurt, maar wil je toch graag wat meer van de omgeving zien? Dan biedt het uitkomst een auto te huren, helemaal als je ook de natuur en de kleinere dorpen in de rest van de deelstaat Karinthië wilt verkennen. In dit artikel vertel ik je over een auto huren in Klagenfurt.

Bekende autoverhuurders op een rij

Bekende autoverhuurders op een rij, foto door Håkan Dahlström (CC BY 2.0)

Een auto huren op Klagenfurt Airport

Vlieg je naar Klagenfurt, dan is een auto huren op het vliegveld de meest voor de hand liggende optie. De balies van verschillende autoverhuurders vind je meteen tussen de aankomst- en de vertrekhal in. Doordat de luchthaven van Klagenfurt niet al te groot is kun je ze moeilijk over het hoofd zien.

De luchthaven van Klagenfurt

De luchthaven van Klagenfurt, foto door Savh (CC BY-SA 3.0)

Wel raad ik aan dat je van tevoren reserveert. Hierdoor kun je veel euro’s besparen en hoef je bij aankomst alleen nog maar de sleutel van je huurauto bij de balie op te halen. Zo kun je dus meteen aan je vakantie beginnen. Verder weet je zeker dat de auto die je wilt beschikbaar is. Wat reserveren betreft raad ik je aan gebruik te maken van een prijsvergelijker. Bekijk bijvoorbeeld deze pagina over Klagenfurt op HolidayCars.com. Alle autoverhuurders zoals Avis, Europcar, Hertz en Sixt en hun prijzen worden hier met elkaar vergeleken.

Auto huren in Oostenrijk

Vlieg je naar Oostenrijk en wil je ter plaatse een auto huren? Dat is goedkoper dan je denkt. Een prijsvergelijker zoals HolidayCars.com laat voor iedere stad een overzicht van de aanbieders zien.

HolidayCars.com is een van de grootste en meest betrouwbare prijsvergelijkers op het gebied van autoverhuur en biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo komen er geen extra kosten bij, kun je gratis wijzigen of annuleren en is het mogelijk via iDEAL te betalen. De website is tevens volledig Nederlandstalig.

Een auto huren in het centrum van Klagenfurt

Kom je met de trein of met de bus aan in Klagenfurt, dan is het ook mogelijk in het centrum van de stad een auto te huren. Je kunt opnieuw HolidayCars.com gebruiken om te zoeken naar huurauto’s. Selecteer bij Ophalen dan Klagenfurt stadscentrum. Denk er wel aan dat enkel autoverhuurders Buchbinder en Hertz zich ook echt in het centrum bevinden. Budget en Avis komen in de resultaten terug, maar deze bevinden zich toch echt op het vliegveld. Ik heb Hertz (A, St. Ruprechter Straße 12) en Buchbinder (B, Schlachthofstraße 23) op de kaart hieronder aangegeven.

autoverhuur in Klagenfurt

Het treinstation vind je bij C op de kaart. Zoals je ziet ligt de vestiging van Hertz op loopafstand van het station. Als je hotel zich in de historische binnenstad bevindt, dan zal het echter ook niet ver zijn om op de dag van vertrek naar de vestiging van Buchbinder te lopen. Kijk even welke het voordeligst is.

Op een andere locatie weer inleveren

Meestal zul je de auto weer op dezelfde locatie inleveren. Ben je juist van plan een langere reis in Oostenrijk te ondernemen, dan kun je overwegen bijvoorbeeld de huurauto op het vliegveld van Klagenfurt op te halen en in een andere stad weer in te leveren. Je kunt op HolidayCars.com de mogelijkheden bekijken door bij het vakje Waar wilt u de auto inleveren? een andere locatie te kiezen.

Auto huren in Oostenrijk

Vlieg je naar Oostenrijk en wil je ter plaatse een auto huren? Dat is goedkoper dan je denkt. Een prijsvergelijker zoals HolidayCars.com laat voor iedere stad een overzicht van de aanbieders zien.

Verder lezen

Meer weten over reizen in en naar Karinthië? Kijk dan op deze pagina om te lezen wat deze schitterende deelstaat te bieden heeft. Ook heb ik een uitgebreide pagina over Klagenfurt voor je klaar staan.

Publicatiedatum: 23-05-2017. Laatst bijgewerkt op: