Een auto huren in Salzburg

Vlieg je naar Salzburg, maar wil je toch liever een auto om de stad en omgeving te verkennen? Of wil je geen dure taxi om je wintersportdorp te bereiken? Dan biedt een een auto huren in Salzburg uitkomst. Dit kan op het vliegveld of bij het station en is verrassend goedkoop. Ik geef je in dit artikel wat meer uitleg.

Auto huren in Oostenrijk

Vlieg je naar Oostenrijk en wil je ter plaatse een auto huren? Dat is goedkoper dan je denkt. Een prijsvergelijker zoals HolidayCars.com laat voor iedere stad een overzicht van de aanbieders zien.

Bekende autoverhuurders op een rij

Enkele bekende autoverhuurders onder elkaar

Autoverhuur op Salzburg Airport

Kom je met het vliegtuig aan in Salzburg, dan is hier een auto huren de voor de hand liggende optie. Alle grote autoverhuurders zoals Sixt, Hertz, Europcar en Avis hebben hier een vestiging. Je vindt ze in het langgerekte gebouw tegenover de uitgang van Terminal 1. Onderaan mijn artikel over vliegen naar Salzburg heb ik een kaart toegevoegd, maar eigenlijk spreekt het na aankomst van je vlucht wel voor zich. Huur je hier een auto, dan ben je niet duurder uit dan in de binnenstad.

Het Salzburgerland laat zich prima met de auto verkennen

Het Salzburgerland kent mooie autoroutes, foto Günter Hentschel (CC BY-ND 2.0).

Wel raad ik je aan van tevoren via het internet te reserveren. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat bij aankomst meer betaalt en dat de auto die je wilt niet meer beschikbaar is. Bovendien scheelt het heel wat gedoe. Heb je alles via het internet geregeld, dan hoef je bij de balie niet in de rij te staan om formulieren in te vullen. In plaats daarvan geeft een medewerker je de sleutels en rijd je zo weg.

Een handige en volledig Nederlandstalige website is HolidayCars.com, waar ik Salzburg Airport al voor je ingevuld heb. Dit is een Duits bedrijf dat uitgegroeid is tot de grootste Europese prijsvergelijker van huurauto’s. Je krijgt dan meteen de modellen en prijzen van alle verhuurders op een rij te zien. Met een paar klikken reserveer je en zij zorgen in samenwerking met de autoverhuurder dat je huurauto klaar staat op de dag dat je aankomt.

Autoverhuur bij het station van Salzburg

kaart: autoverhuur station van Salzburg

Kom je met de trein aan in Salzburg? Of wil je na aankomst eerst een paar dagen in de stad kijken en heb je hiervoor geen huurauto nodig? Kijk dan op deze pagina over Salzburg om het aanbod in de binnenstad te bekijken. De aanbieders hebben hun vestiging allemaal in de buurt van het treinstation (A op de kaart). Avis en Hertz zitten beide aan de Ferdinand-Porsche-Straße (B), Budget aan de Elisabethstraße (C) en Europcar vind je aan de Gniglerstraße (D).

Lever je huurauto ergens anders weer in

Vlieg je vanaf een andere stad dan Salzburg weer terug? Kijk dan of je de auto ergens anders weer kunt inleveren. Op de website doe je dit eenvoudig door onder Inleveren een andere stad te kiezen. Bij de grote autoverhuurders mag dit soms ook in München. Bovendien kan het van pas komen als je op wintersport gaat en de huurauto alleen nodig hebt om op plaats van bestemming te komen. Europcar heeft bijvoorbeeld een vestiging in Zell am See.

Auto huren in Oostenrijk

Vlieg je naar Oostenrijk en wil je ter plaatse een auto huren? Dat is goedkoper dan je denkt. Een prijsvergelijker zoals HolidayCars.com laat voor iedere stad een overzicht van de aanbieders zien.

Verder lezen

Je vlucht nog niet geboekt? Bekijk dan mijn artikel over vliegen naar Salzburg. Wil je juist meer weten over de stad of de omgeving, dan heb je vast wel iets aan mijn pagina’s over Salzburg zelf en het Salzburgerland.

Publicatiedatum: 18-06-2017. Laatst bijgewerkt op: