Een auto huren in Innsbruck

Voor de wintersport maar ook in de zomer vliegen jaarlijks veel Nederlanders en Belgen naar de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. Ter plaatse een auto huren om je bestemming te bereiken is in dat geval goedkoper dan een taxi. Verder is het gemakkelijker en sneller dan het openbaar vervoer. In dit artikel zet ik de mogelijkheden een auto te huren in Innsbruck voor je op een rij.

Bekende autoverhuurders op een rij

Bekende autoverhuurders op een rij, foto door Håkan Dahlström (CC BY 2.0).

Auto huren in Oostenrijk

Vlieg je naar Oostenrijk en wil je ter plaatse een auto huren? Dat is goedkoper dan je denkt. Een prijsvergelijker zoals HolidayCars.com laat voor iedere stad een overzicht van de aanbieders zien.

Een auto huren op het vliegveld van Innsbruck

Het beste kun je meteen op het vliegveld van Innsbruck al een auto huren. Je hoeft dan niet eerst met de taxi of de bus naar het centrum, maar kunt bij aankomst meteen instappen. Bovendien ben je niet duurder uit. Dezelfde verhuurders die in het centrum van Innsbruck gevestigd zijn vind je namelijk ook op het vliegveld. Het gaat dan om de grote verhuurders zoals Sixt, Avis, Hertz en Europcar, en kleinere zoals Buchbinder en MegaDrive. De balies bevinden zich in de aankomsthal, terwijl de huurauto’s allemaal op de begane grond van de parkeergarage staan.

Op de luchthaven van Innsbruck

Op de luchthaven van Innsbruck, foto door Ralf Roletschek (CC BY-SA 3.0).

Wel is het aan te raden van tevoren te reserveren. Anders is de kans groot dat bij aankomst de auto die je wilt niet meer beschikbaar is. In het ergste geval zijn alle huurauto’s al verhuurd. Verder scheelt vooraf reserveren je ook heel wat tijd. In plaats van op het vliegveld formulieren in te vullen, hoef je bij een reservering alleen de autosleutels af te halen. Zo kun je dus direct aan je vakantie beginnen!

De grootste prijsvergelijker op het gebied van huurauto’s is HolidayCars.com. Ik heb het vliegveld van Innsbruck al voor je ingevuld. HolidayCars.com is een Zwitsers bedrijf, maar de website is ook volledig Nederlandstalig. Als je geen creditcard hebt is het tevens mogelijk snel en veilig met iDEAL te betalen. Het grootste voordeel is echter dat je alle modellen, prijzen en beschikbaarheid van de autoverhuurders naast elkaar op een rijtje ziet. Reserveren is met een paar klikken geregeld, waarna je je geen zorgen meer over het vervoer hoeft te maken.

Een auto huren in het centrum van Innsbruck

Soms kan het toch handig zijn een auto in het centrum van Innsbruck te huren. Wanneer je eerst een aantal dagen in de stad verblijft en daarna verder reist, zul je de huurauto bijvoorbeeld niet meteen nodig hebben. Deze in het centrum ophalen is dan een stuk handiger dan wanneer je eerst weer terug naar het vliegveld moet. Ook hiervoor biedt HolidayCars.com uitkomst. Op deze pagina staat Innsbruck als bestemming al ingevuld. Nadat je de data hebt gekozen en verder gaat moet je dan handmatig voor Innsbruck stadscentrum kiezen.

kaart: autoverhuurders in Innsbruck

Let wel goed op de locatie van de autoverhuurder. Hertz (A op de kaart) en Avis (B) bevinden zijn vlakbij het station en zijn vanaf de meeste hotels prima te aflopen. Budget (C) en Buchbinder (D) zijn juist te vinden op het bedrijventerrein langs de Inn ten oosten van het centrum. Deze zijn dus iets lastiger te bereiken. Voordeel is weer dat de auto’s vaak wat goedkoper zijn dan bij Hertz en Avis. Ook liggen beide vestigingen meteen bij de A12.

Op een andere locatie weer inleveren

Kom je in Innsbruck aan en vertrek je eveneens weer vanuit deze stad? Dan kun je de auto op dezelfde plaats inleveren. Ga je vanaf een ander vliegveld terug naar huis? Kijk dan eens naar de mogelijkheden de auto op een andere plaats weer in te leveren. Op de website van HolidayCars.com kun je dit eenvoudig controleren door onder Inleveren een andere locatie te kiezen. Ook als je de auto enkel gebruikt van het vliegveld naar je wintersportdorp is dit een optie. Je kunt de auto dan slechts voor één dag te huren en deze inleveren nabij je bestemming.

Auto huren in Oostenrijk

Vlieg je naar Oostenrijk en wil je ter plaatse een auto huren? Dat is goedkoper dan je denkt. Een prijsvergelijker zoals HolidayCars.com laat voor iedere stad een overzicht van de aanbieders zien.

Verder lezen

Misschien dat je mijn artikelen over vliegen naar Innsbruck en het openbaar vervoer van Innsbruck ook nuttig vindt. Wil je juist meer weten over wat er zoal in de stad te zien is? Kijk dan naar mijn pagina over Innsbruck zelf.

Publicatiedatum: 18-09-2017. Laatst bijgewerkt op: