Een auto huren in Bregenz

Kijk je niet uit naar een gruwelijke tocht over de Duitse Autobahn, maar wil je tijdens je vakantie in Vorarlberg toch de vrijheid van een auto tot je beschikking? Overweeg dan een auto te huren in Bregenz. Zo kun je de Bodensee en de Alpen op je gemak verkennen. In dit artikel zet ik de mogelijkheden op een rij.

Bekende autoverhuurders op een rij

Bekende autoverhuurders onder elkaar, foto door Håkan Dahlström (CC BY 2.0)

Auto huren in Oostenrijk

Vlieg je naar Oostenrijk en wil je ter plaatse een auto huren? Dat is goedkoper dan je denkt. Een prijsvergelijker zoals HolidayCars.com laat voor iedere stad een overzicht van de aanbieders zien.

Waar in Bregenz kun je een auto huren?

Momenteel is enkel de autoverhuurder Hertz in Bregenz gevestigd. De vestiging staat meteen naast het station aan de Fritz-Mayer-Platz. Dit maakt het huren van een auto vooral handig wanneer je met de trein in Bregenz aankomt. Ik heb op de onderstaande kaart zowel het station (A) als de locatie van Hertz (B) aangegeven. Het historische centrum ligt direct ten oosten van het station. Overigens krijg je na het reserveren van een auto uitgebreide instructies om de locatie te vinden, dus dit zal geen probleem vormen.

kaart autoverhuur in Bregenz

Om een auto te huren raad ik je hoe dan ook aan van tevoren te reserveren. Zo weet je zeker dat de auto die je wilt bij aankomst voor je klaar staat en je niet noodgedwongen een duurdere auto moet kiezen. In de zomer loop je soms zelfs het risico dat alle auto’s al verhuurd zijn wanneer je niet vooraf boekt. Verder scheelt het heel wat moeite, want je hoeft niet meer na aankomst in Bregenz talloze formulieren in te vullen.

Reserveren kan via de Nederlandstalige website van HolidayCars.com, waarbij ik Bregenz al voor je ingevuld heb. Dit is een van de grootste en meest betrouwbare prijsvergelijkers op het gebied van autoverhuur. Mocht er tussen het schrijven van dit artikel en de tijd dat je het leest een nieuwe autoverhuurder in Bregenz zijn bijgekomen, dan zul je dit op de website van HolidayCars.com zien verschijnen. Bovendien weten ze altijd de laatste prijzen voor je te zoeken, wat je bij een vakantie van meerdere dagen of weken heel wat kan besparen.

Tip: je kunt ook een auto huren in het Duitse Lindau of in Dornbirn. Dit zijn aangrenzende steden met vestigingen van Europcar en Sixt.

Een auto huren op het vliegveld

Vooral voor de wintersport reizen veel mensen met het vliegtuig naar de regio. Een huurauto biedt dan uitkomst. Je kunt in dat geval het beste meteen op het vliegveld een auto huren. Op die manier ben je veel goedkoper uit dan wanneer je eerst een taxi naar Bregenz neemt. Meer informatie kun je vinden in mijn artikel over vliegen naar Vorarlberg.

Op een andere locatie weer inleveren

Als je ook vanuit Bregenz weer terug naar Nederland of België gaat is er niets aan de hand. Is Bregenz echter een van de vele plaatsen die je tijdens je vakantie bezoekt? Kijk dan naar de mogelijkheden de huurauto op een andere locatie weer in te leveren. Dit kan door op de website van HolidayCars.com een andere stad onder Inleveren te selecteren.

Vorarlberg laat zich goed met de auto verkennen

Vorarlberg laat zich goed met de auto verkennen, foto door warrenski (CC BY-SA 2.0)

Let er wel op dat in beide steden dezelfde autoverhuurder gevestigd moet zijn. Als je een auto van Hertz probeert in te leveren bij Sixt zullen ze denken dat je teveel Apfelstrudel op hebt. Dit is waar opnieuw een auto huren in Lindau of Dornbirn uitkomst kan bieden omdat je hier andere autoverhuurders dan in Bregenz hebt.

Auto huren in Oostenrijk

Vlieg je naar Oostenrijk en wil je ter plaatse een auto huren? Dat is goedkoper dan je denkt. Een prijsvergelijker zoals HolidayCars.com laat voor iedere stad een overzicht van de aanbieders zien.

Verder lezen

Wil je meer weten over de regio? Bekijk dan mijn pagina’s over Bregenz en Vorarlberg. Op beide pagina’s vind je door mij verzamelde informatie over de attracties, accommodaties, geschiedenis en nog veel meer.

Publicatiedatum: 19-09-2017. Laatst bijgewerkt op: