Vakantie bij Nederlanders: Laijola in Gaschurn

Wil je op vakantie naar de Montafon in Vorarlberg, maar spreek je niet zo goed Duits? Kijk dan eens naar de appartementen van Laijola in het dorp Gaschurn. Deze worden verhuurd door Nederlanders, waardoor je je vragen dus gewoon in je eigen taal kunt stellen. Gaschurn is verder het op één na laatste dorp van de vallei en staat bekend om de schitterende omgeving. Enkele kilometers verderop begint de beroemde Silvretta Hochalpenstraße. Ook ligt Gaschurn meteen bij het grote skigebied Silvretta Montafon.

De gebouwen van Laijola tijdens de winter

Het appartementencomplex van Laijola tijdens de winter

Hotels en vakantiehuisjes in Vorarlberg

Benieuwd naar het aanbod van hotels en vakantiehuisjes in Vorarlberg? Bekijk dan alvast deze pagina over Vorarlberg op Booking.com. Betalen doe je meestal pas na aankomst in je accommodatie.

Over Laijola

De naam Laijola komt van het voormalige hotel dat in 2007 omgebouwd werd tot een keurig ingericht appartementencomplex. Behalve het comfort van thuis, zul je hier ook de sfeer van thuis proeven. De appartementen worden namelijk door Nederlanders verhuurd en ook veel gasten zijn Nederlanders. Een Oostenrijkse gast omschreef het knipogend als een Holländische Enklave im Montafon. In 2011 werd Laijola uitgebreid met twee nieuwe gebouwen, wat het totaal op 34 appartementen brengt.

Houten plafond in het oude gebouw van Laijola

Een appartement met een mooi houten plafond

Een van de voordelen is dat je je vragen gewoon in het Nederlands kunt stellen. Je aanspreekpunt voordat je vertrekt is Nicole, die je graag meer vertelt en je ook kan helpen bij het reserveren. Ter plaatse staat Eva voor je klaar. Zij is de huismeester en regelt de praktische zaken.

De appartementen van Laijola

Hoewel elk appartement van Laijola anders is, stralen ze allemaal dezelfde huiselijke en genoeglijke sfeer uit. In een aantal appartementen in het voormalige hotel kom je bijvoorbeeld prachtig vormgegeven houten plafonds tegen, terwijl andere appartementen juist weer licht en modern zijn ingericht. Elk komen ze met een keuken waarin je voorzieningen zoals een koelkast, een kookplaat, een magnetron en een vaatwasser aantreft. Zo kun je dus zelf koken en spaar je geld uit door niet dagelijks in een restaurant te moeten eten.

Een smaakvol ingerichte slaapkamer

Een smaakvol ingerichte slaapkamer met opnieuw veel houtwerk

Wat betreft de grootte van de appartementen is er voor iedereen wel wat. Zo zijn er knusse appartementen voor twee personen met een gecombineerde slaap- en zitkamer, terwijl je in de grootste appartementen beschikt over drie slaapkamers, een bad en zelfs een eigen sauna. Deze zijn voor maximaal acht personen geschikt De overige appartementen zitten hier tussenin. Verder heb je vanaf de hogere verdiepingen altijd toegang tot een balkon en op de begane grond tot een terras. Meer informatie met voor elk appartement een uitgebreide beschrijving en foto’s vind je op de website van Laijola (zie onderaan).

Overige voorzieningen

Ter aanvulling op de appartementen biedt Laijola nog voorzieningen die voor alle gasten toegankelijk zijn. Zo is er een gezelschapskamer en een grotere algemene sauna. Achter het hoofdgebouw vind je een verwarmd buitenzwembad dat in het zomerseizoen toegankelijk is. Voor wie toch liever niet elke dag kookt is er tenslotte een restaurant. Hoewel het voor iedereen toegankelijk is, kun je er als gast van Laijola terecht op basis van halfpension of voor enkel het ontbijt

Bereikbaarheid van Laijola

Het appartementencomplex van Laijola is eenvoudig te bereiken. Wanneer je uit westelijke richting komt en de Montafonerstraße (L188) volgt, zul je in Gaschurn het parkeerterrein voor de kabelbaan passeren. Neem na dit parkeerterrein de eerste weg rechts. Kom je vanaf Tirol, sla dan direct voor dit parkeerterrein linksaf. Naar Laijola aan de Unter Trantrauas 67b is het dan nog 200 meter.

kaart: Laijola in Gaschurn

Op de kaart hierboven heb ik behalve Laijola zelf (A), ook het dalstation van de kabelbaan (B) en de kapel Maria Schnee (C) aan de andere kant van de Ill aangegeven. Dit is een van de bezienswaardigheden van Gaschurn die toevallig op loopafstand ligt. Het centrum van Gaschurn ligt bij D, waar je onder meer het museum en een kleine supermarkt aantreft. Vanaf Laijola is het een kleine 10 minuten lopen.

Verder lezen

Meer weten? Bekijk dan ten eerste de website van Laijola zelf. Meer over de omgeving vind je op mijn pagina over Gaschurn. Voor andere vakantiehuizen van Nederlanders in Oostenrijk heb ik in dit overzicht voor je gemaakt.

Publicatiedatum: 20-09-2017. Laatst bijgewerkt op: