Vakantie bij Nederlanders: Drei Türme in Tschagguns

Is je Duits niet zo goed en lijkt het je wel wat bij Nederlanders in Oostenrijk te overnachten? Kijk dan eens naar Gasthof Drei Türme in Tschagguns. Dit is een sfeervol Oostenrijks gasthof dat eigendom is van Harry en Susan die hier al jaren wonen. Je kunt er kamers huren, maar ook kiezen voor een van de behaaglijke appartementen in het hoofdgebouw of een van de andere twee locaties. De naam Drei Türme komt van drie beroemde bergpieken in de Rätikon, het gebergte ten zuiden van Tschagguns.

Gasthof Drei Türme in Tschagguns

Het oude gasthof rechts, links de nieuwe aanbouw.

Hotels en vakantiehuisjes in Vorarlberg

Benieuwd naar het aanbod van hotels en vakantiehuisjes in Vorarlberg? Bekijk dan alvast deze pagina over Vorarlberg op Booking.com. Betalen doe je meestal pas na aankomst in je accommodatie.

De accommodaties

Je hebt bij Drei Türme de keuze uit verschillende accommodaties. Ten eerste zijn er 12 kamers in het oudere, houten gedeelte van het gasthof die vergelijkbaar zijn met ruim en huiselijk ingerichte hotelkamers. Ze komen stuk voor stuk met een moderne badkamer, snel draadloos internet en een groot televisiescherm. Ook beschikt vrijwel elke kamer over een balkon met een prachtig uitzicht. De meeste kamers zijn voor twee personen, maar er zijn tevens familiekamers.

Een kamer in het houten deel van het gasthof

Een kamer in het houten deel van het gasthof.

Voor meer ruimte kun je in een van de zeven appartementen overnachten. Deze bevinden zich in de nieuwe aanbouw van het gasthof en beschikken telkens over een of meerdere slaapkamers. Ook heeft ieder appartement een keuken met een vaatwasser en een oven. Zo kun je tijdens je vakantie gewoon zelf koken en hoef je niet iedere dag naar een restaurant! Verder zijn de appartementen luxueus ingericht en beschikken ze over onder meer een Nespresso-machine en draadloos internet. Een parkeerplaats in de parkeergarage zit bij de prijs in.

Behalve Gasthof Drei Türme zelf zijn er nog twee andere locaties van dezelfde eigenaren waar je terecht kunt. Meteen aan de andere kant van de straat verhuren ze twee appartementen, Verwall en Klein Verwall. Dit zijn ruime appartementen met respectievelijk vier en twee slaapkamers wat ze een goede keuze maakt voor grotere groepen. Wat inrichting betreft kun je dezelfde huiselijke stijl en goede kwaliteit als in het gasthof verwachten. Het complex werd in 2012 voltooid en beschikt over een kleine fitnessruimte waar je als gast gebruik van kunt maken.

Een van de ruim ingerichte appartementen

Keuken en zitgedeelte van het appartement Verwall.

Een laatste mogelijkheid is te overnachten in Haus Kleiner Turm waar eigenaren Harry en Susan zelf wonen. Het staat iets verderop aan een doodlopende weg bij het bos. In het gebouw zijn opnieuw twee appartementen beschikbaar met twee slaapmakers per appartement. Hoewel Haus Kleiner Turm wat ouder is en in een landelijke stijl komt, zijn de appartementen modern en comfortabel ingericht. Parkeren kan gewoon voor het huis zelf.

Overige voorzieningen en activiteiten

Op de onderste verdieping van Gasthof Drei Türme kun je terecht in het restaurant. Het is mogelijk hier af en toe te eten, maar ook kun je verblijven op basis van halfpension. Je kunt in dat geval zowel ‘s ochtends als ‘s avonds in het restaurant terecht voor een vullende maaltijd. Daarnaast is er een huisbar en een terras met een schitterend uitzicht. Verder kun je nog gebruik maken van een skikelder met houders en drogers voor de skischoenen.

Drei Türme bedolven onder een flink pak sneeuw

Drei Türme bedolven onder een flink pak sneeuw.

Schuldig dat je tijdens je vakantie in Oostenrijk teveel Apfelstrudel eet hoef je je niet te voelen. Je kunt namelijk ook in Gasthof Drei Türme verblijven voor een Bootcamp. Je neemt dan een week lang deel aan allerlei inspannende maar leuke activiteiten in de bergen en krijgt uitgebreide informatie over afvallen op een verantwoorde manier. Meer info vind je op de website (zie onderaan).

Bereikbaarheid van Drei Türme

Gasthof Drei Türme is eenvoudig te bereiken. Vanaf Bludenz aan het einde van de A14 kun je de Montafonerstraße (L188) naar Tschagguns nemen. Net voorbij het station sla je rechtsaf de Ill over naar het dorpscentrum. Volg de doorgaande weg en na ongeveer 300 meter ben je al bij het gasthof aan de Latschaustraße.

kaart: Gasthof Drei Türme in Tschagguns

Ik heb het gasthof met A aangegeven op de kaart hierboven. De appartementen Verwall en Klein Verwall bevinden zich meteen aan de andere kant van de straat, terwijl Haus Kleiner Turm (B) op iets meer dan vijf minuten lopen ligt. Het dorpscentrum van Tschagguns (C) en het treinstation van de Montafonerbahn (D) liggen tevens op loopafstand.

Verder lezen

Wil je meer weten? Kijk dan op de officiële website van Gasthof Drei Türme waar je nog veel meer informatie vindt. Meteen een kamer of appartement reserveren is natuurlijk ook mogelijk. Wil je juist meer over het dorp en de omgeving lezen? Kijk dan op mijn pagina over Tschagguns.

Publicatiedatum: 20-09-2017. Laatst bijgewerkt op: