Vakantie bij Nederlanders: Ferienhaus Silber

Hoewel Oostenrijkers heel gastvrij zijn, kan de taal soms een probleem vormen. Niet iedereen spreekt even goed Duits. In dat geval raad ik je aan te kijken naar Oostenrijkse vakantiehuizen die verhuurd worden door Nederlanders of Belgen. Ik heb er hier een overzicht van gemaakt. In dit artikel vertel ik je meer over het door Cora en Aad verhuurde Ferienhaus Silber. Je vindt het meteen naast het kleine station van Vandans in het zuiden van Vorarlberg.

Ferienhaus Silber vanaf buiten gezien

Ferienhaus Silber, met het terras op de voorgrond en het balkon rechtsboven.

Let op: Ferienhaus Silber ligt bij het centrum van Vandans, maar staat officieel op het grondgebied van de gemeente Bartholomäberg dat ten noordoosten van de Ill begint.

De appartementen

Je vindt in Ferienhaus Silber slechts twee appartementen, maar wel zijn het zeer grote appartementen. Zo is het appartement op de begane grond 130 vierkante meter en beschikt het over vier slaapkamers met elk een eigen badkamer. Verder is er een woonkamer, een modern ingerichte keuken en een groot buitenterras. Het andere appartement vind je op de eerste verdieping. Het is met 110 vierkante meter iets kleiner en heeft drie in plaats van vier slaapkamers. In plaats van een terras kun je gebruik maken van een omvangrijk balkon.

Een van de slaapkamers in het vakantiehuis

Een van de slaapkamers in het vakantiehuis.

De appartementen zijn vanwege de vele slaapkamers en meerdere eettafels het beste geschikt voor grotere groepen. Denk dan bijvoorbeeld aan een grote familie, goede vrienden of een groep collega’s. Bij erg grote groepen tot 25 personen is het ook mogelijk beide appartementen te huren. Verder is er een aparte speelkamer voor kinderen en een berging voor de ski’s en snowboards waar je ook een droger voor je skischoenen vindt. Deze ruimtes kunnen gebruikt worden door gasten van beide appartementen.

Woonkamer inclusief keuken en eetgedeelte

Woonkamer inclusief keuken en eetgedeelte.

Tenslotte hebben de eigenaren veel aandacht besteed aan het interieur en de kwaliteit van het meubilair. Zoals je op de foto’s kunt zien en in deze recensies op Facebook kunt lezen, gaat het hier beslist niet om een haastig en goedkoop ingerichte vakantiewoning. In plaats daarvan zul je natuursteen, sfeervol hout en een aangename vloerverwarming aantreffen. Verder is er uiteraard snel draadloos internet en beschikt iedere kamer over een HD-televisie met satellietontvangst. Kortom, Ferienhaus Silber is een goede keuze als je je vakantie in Oostenrijk in luxe en comfort wilt doorbrengen.

Contact opnemen met de eigenaren

Heb je nog vragen of wil je meteen al reserveren? Kijk dan op de eigen website van Ferienhaus Silber. Let er op dat het hier eigenlijk gaat om de site van Chalet Silber, het vorige vakantiehuis van dezelfde eigenaren. Op de website is nu enkel nog informatie over de nieuwe locatie bij het station van Vandans te vinden. De nieuwe website is nog niet in de lucht.

Bereikbaarheid van Ferienhaus Silber

Ferienhaus Silber is eenvoudig te bereiken. Als je vanaf Bludenz de Montafon binnenrijdt, kun je de Montafonerstraße (L188) volgen tot aan Vandans. Het vakantiehuis vind je direct naast het station en is onmogelijk over het hoofd te zien. Goed om te weten is ook dat de skibus die in de winter de verschillende dorpen van de Montafon met elkaar verbindt meteen voor de deur stopt.

kaart: Ferienhaus Silber in Vandans

Behalve het vakantiehuis (A op de kaart) en het station van Vandans (B) heb ik ook het centrum van het dorp (C) aangegeven. Hier vind je enkele restaurants en een supermarkt. Vanaf Ferienhaus Silber is het vijf minuten lopen. Andere attracties in het dorp zoals het zwembad en het dalstation van de Golmerbahn liggen ook op loopafstand. Voor meer informatie hierover kun je het beste even kijken op mijn pagina over Vandans.

Publicatiedatum: 20-09-2017. Laatst bijgewerkt op: