Vliegen naar Klagenfurt Airport

De deelstaat Karinthië is lastiger te bereiken dan andere delen van Oostenrijk. Niet alleen ligt het wat kilometers betreft verder van Nederland, maar ook zul je een aantal bergpassen moeten trotseren. Vliegen naar Karinthië is daarom een goed alternatief, helemaal als je Oostenrijk voor de wintersport bezoekt en eigen vervoer ter plaatse minder belangrijk is.

Hotels en vakantiehuisjes in Karinthië

Ga je naar Karinthië en zoek je een hotel of vakantiehuisje? Wacht dan niet te lang met boeken. Op deze pagina op Booking.com vind je een uitgebreid aanbod van leuke accommodaties. Betalen doe je meestal pas na aankomst.

De luchthaven van Klagenfurt

De luchthaven van Klagenfurt, foto door Savh (CC BY-SA 3.0)

Klagenfurt Airport

Vlieg je naar Karinthië, dan vlieg je naar de hoofdstad Klagenfurt (KLU). Het staat ook bekend als Flughafen Klagenfurt, Kärnten Airport en Alpe-Adria-Airport, maar het gaat allemaal om dezelfde start- en landingsbaan enkele kilometers ten noorden van de stad. Het is een van de kleinere luchthavens van Oostenrijk met jaarlijks net meer dan 200.000 passagiers. Behalve naar andere Oostenrijkse en grote Duitse steden, kun je vanaf Klagenfurt Airport ook naar enkele mediterrane bestemmingen vliegen.

Sinds COVID gaat het erg slecht met het vliegveld. Sinds enige jaren is het in nieuwe handen en zijn er plannen het volledige vliegveld te vernieuwen. Hierdoor zouden er ook weer nieuwe vluchten moeten komen.

Vluchten naar Klagenfurt

Waar in het verleden je de keuze had uit rechtstreekse vluchten vanaf Rotterdam en Keulen, kun je in 2023 alleen nog vanaf Charleroi vliegen.

Aankomst op Klagenfurt Airport

Na aankomst van je vlucht merk je dat Klagenfurt Airport klein en overzichtelijk is. Zowel de aankomsthal als de vertrekhal bevinden zich in hetzelfde gebouw. Op de kaart hieronder kun je het vliegveld van Klagenfurt (A) en de ligging ten opzichte van de stad zien.

kaart luchthaven van Klagenfurt

Om naar het centrum van Klagenfurt te reizen heb je een aantal opties. Ten eerste kun je een taxi nemen. Voor een rit van 10 minuten zul je €12 kwijt zijn, met als grote voordeel direct naar je accommodatie gebracht wordt. Ben je van plan tijdens je vakantie meer van Karinthië te zien, dan kun je op de luchthaven ook meteen een auto huren.

Het openbaar vervoer brengt je ook naar de stad. Zo verbinden lijnen 40, 41 en 42 het vliegveld met het treinstation van Klagenfurt (B op de kaart). Deze bussen stoppen onderweg ook bij de historische binnenstad (C). De trein vanaf station Klagenfurt Annabichl (D) is een laatste optie. Dit station ligt een kilometer bij het vliegveld vandaan, maar is de enige optie als je ‘s avonds laat aankomt. Neem je de vlucht vanaf Keulen dan is dit niet van toepassing.

Hotels en vakantiehuisjes in Klagenfurt

Zoek je een hotel of vakantiehuisje in de Karinthische hoofdstad? Bekijk dan eens pagina over Klagenfurt op Booking.com. Wil je een lage prijs, wacht in het hoogseizoen dan niet te lang met het reserveren van je accommodatie.

Verder lezen

Wil je meer weten over wat er in de stad te doen is? Bekijk dan mijn pagina over Klagenfurt zelf. Ik geef hier veel praktische tips. Voor bezienswaardigheden in de verdere omgeving kun je op de uitgebreide pagina over Karinthië kijken.

Publicatiedatum: 23-05-2017. Laatst bijgewerkt op: