Overnachten in Oostenrijk

Ga je op reis naar Oostenrijk, dan is het kiezen van een accommodatie een van de belangrijkste beslissingen die je moet maken. Niet alleen is het de grootste uitgave van je vakantie, maar ook zul je een aanzienlijk deel van je tijd in het hotel of vakantiehuisje van je keuze doorbrengen. Op deze pagina vertel ik je wat je in Oostenrijk op het gebied van accommodaties kunt verwachten.

Overnachten in een hotel in Oostenrijk

Hotels in Oostenrijk

Hotels in Oostenrijk komen in alle soorten, maten en prijzen. Of een hotel een geschikte keuze is, hangt vooral af van het soort vakantie dat je voor ogen hebt. Blijf je voornamelijk in een grote stad zoals Wenen, Graz of Salzburg, dan is een hotel vaak de enige mogelijkheid. De mooiste, in historische gebouwen gevestigde hotels bevinden zich meestal in de oude binnenstad. Voor deze goede locatie betaal je dan wel meer geld. Verder beschikken deze hotels meestal over populaire restaurants.

Ontbijt in een Oostenrijks hotel

Zoek je juist een hotel met meer rust? Kijk dan naar de moderne, internationale ketens die je vaak iets buiten het historische centrum vind. De voorzieningen in deze hotels zijn vaak prima in orde, wat ook geldt voor de toegang tot het openbaar vervoer. Wat de prijzen betreft krijg je meer waar voor je geld, maar soms ben je iets langer onderweg om de toeristische bezienswaardigheden te bereiken. Zoek je een goedkoper hotel? Kijk dan naar lokale hotels buiten de binnenstad.

Oostenrijkse hotels in de winter

Ook buiten de stad vind je veel aangename hotels. Ga je bijvoorbeeld voor de wintersport naar Oostenrijk, dan is een hotel vaak betaalbaar en kun je er genieten van een gezellige drukte. Tijdens de zomermaanden hoef je in een hotel niet zelf voor het ontbijt te zorgen. Bovendien bevinden hotels in de Alpen zich vaak op goede locaties van waaruit je zo de bergen kunt verkennen.

Vakantiehuisjes in Oostenrijk

Toch is een hotel niet voor iedereen weggelegd. Misschien dat je geen last wilt hebben van andere gasten, of misschien dat je graag alles op je gemak zelf wilt doen zonder dat je steeds personeel van het hotel tegen het lijf loopt. In dat geval biedt een vakantiehuisje uitkomst. Deze vind je verspreid over heel Oostenrijk in de kleinere dorpen en soms op afgelegen locaties in de bergen. Ideaal dus als je op zoek bent naar een rustgevende vakantie.

Vakantiehuisje in Oostenrijk

In Oostenrijk worden vakantiehuisjes meestal verhoord door particulieren. Vaak gaat het om de bovenste verdieping inclusief balkon van een groot Alpenhuis. Geef je wat meer uit, dan heb je een volledig vrijstaand huis tot je beschikking. Geef je juist wat minder uit, dan kan het zijn dat zich er meerdere appartementen voor vakantiegangers in het huis bevinden. In zo goed als alle gevallen beschik je over een eigen keuken. Je kunt dus iedere dag je eigen eten klaarmaken.

Een hotel of vakantiehuisje boeken

Hotels en vakantiehuisjes in Oostenrijk

Op zoek naar een hotel of vakantiehuisje in Oostenrijk? Kijk dan naar het aanbod op deze pagina over Oostenrijk op Booking.com, de grootste website van Europa voor het boeken van accommodaties.

Hoewel je een accommodatie via tal van reisorganisaties kunt reserveren, is mijn advies dit rechtstreeks te doen via een website zoals Booking.com. Je betaalt dan niet meer dan wanneer je rechtstreeks zou boeken. Betalen doe je meestal na aankomst en annuleren is vaak geen probleem. Bij problemen kun je rekenen op de hulp van Booking.com, de grootste reserveringssite van Europa. Het is een Nederlands bedrijf en je wordt in het Nederlands te woord gestaan.