Vliegen naar Salzburg Airport

Ga je naar Oostenrijk voor de wintersport, dan is Salzburg Airport een goede keuze. Vanaf deze tweede luchthaven van Oostenrijk zijn de wintersportdorpen in het Salzburgerland en Tirol snel te bereiken. Ook als je naar Salzburg gaat voor een stedentrip is vliegen het overwegen waard. Lees hieronder verder over de mogelijke vluchten en het vervoer na aankomst.

Hotels en vakantiehuisjes in het Salzburgerland

Nog op zoek naar een hotel of vakantiehuisje in het Salzburgerland? Wacht dan niet te lang met boeken. Bekijk alvast het aanbod in Salzburg en omgeving op Booking.com, de grootste reserveringssite van Europa.

Een vliegtuig van easyJet op Salzburg Airport

Een vliegtuig van easyJet op Salzburg Airport.

Kennismaken met Salzburg Airport

Salzburg Airpost ligt 4 kilometer ten westen van het centrum en niet ver van de Duitse grens. De volledige naam luidt Salzburg Airport W.A. Mozart, naar de beroemde componist die in de stad geboren werd. Ieder jaar maken anderhalf tot twee miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Hoewel het na Wenen het drukste vliegveld van Oostenrijk is, vind je er toch maar één landingsbaan. Naast de landingsbaan staat Hangar-7, een futuristisch gebouw van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz met oude vliegtuigen en F1-wagens.

Beschikbare vluchten

Nederlanders en Belgen gaan graag naar Oostenrijk. Je hebt dan ook de keuze uit veel rechtstreekse vluchten. Zo kun je met Transavia vliegen vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Woon je dichtbij de Duitse grens? Kijk dan naar Düsseldorf of Keulen vanaf waar je met Euroings kunt vliegen. Voor de drukkere maanden in de winter komen er nog vluchten van easyJet vanaf Amsterdam bij.

De luchthaven van Salzburg in de winter

De luchthaven van Salzburg in de winter, foto Aero Icarus (CC BY-SA 2.0)

Aankomst op de luchthaven van Salzburg

Salzburg Airport is een overzichtelijk vliegveld. Er zijn twee terminals waarvan Terminal 1 de grootste is. Hier komen de meeste internationale vluchten aan en ook vind je hier restaurants en andere voorzieningen. De tweede terminal, die officieel Amadeus Terminal 2 heet, is speciaal voor de wintersport. Het is een kleinere terminal vanaf waar je direct door kunt naar de bussen en taxi’s met de wintersportdorpen in de Alpen als bestemming.

Is je vakantie deel van een georganiseerde reis, dan staat de reisbus van de organisatie hier waarschijnlijk op je te wachten. Heb je zelf je vlucht geboekt? Dan kun je ook lijn 260 van ÖBB Postbus nemen die doorgaat naar plaatsen zoals Saalfelden en Zell am See. Taxibusjes zijn een andere optie, zie de website van Salzburg Airport voor een overzicht, maar wel betaal je dan veel meer.

Vanaf hier vertrekt de bus

Vanaf hier vertrekt de bus, foto Ralf Roletschek (onder GNU FDL).

Wil je naar de stad Salzburg zelf, dan kun je vanaf het vliegveld behalve een taxi ook de gewone lijnbus nemen. Lijn 10 brengt je naar het historische centrum en lijn 2 gaat naar het treinstation. Deze laatste bus komt van pas als je met de trein verder reist naar je eindbestemming. Beide bussen vertrekken iedere 10 minuten. Een auto huren is tenslotte een aanrader als je tijdens je vakantie ook nog wat rond wilt rijden. Bekende autoverhuurders zoals Sixt, Hertz, Europcar en Avis bevinden zich allemaal op Salzburg Airport.

kaart: vliegveld van Salzburg

Hierboven heb ik Terminal 1 (A op de kaart) en Amadeus Terminal 2 (B) voor je aangegeven. De bussen voor de wintersport vind je bij C en voor naar de stad bij D. De autoverhuurders er meteen naast heb ik met E aangegeven.

Hotels en vakantiehuisjes in Salzburg

Salzburg is een populaire bestemming. Wacht daarom niet te lang met het reserveren van een hotel. Ander heb je kans dat je meer uitgeeft dan nodig. Kijk voor de beschikbaarheid en prijzen op deze pagina over Salzburg op Booking.com.

Verder lezen

Benieuwd wat er in de stad en de omgeving te doen is? Bekijk dan mijn pagina’s over Salzburg het Salzburgerland. Op beide beschrijf ik veel bezienswaardigheden voor je en geef ik je tal van tips.

Publicatiedatum: 18-06-2017. Laatst bijgewerkt op: