Vliegen naar Innsbruck Airport

Ga je naar Tirol voor de wintersport? Dan ligt vliegen naar Innsbruck het meest voor de hand. Maar ook tijdens de zomer ben je met het vliegtuig sneller dan met de auto in Tirol. Innsbruck Airport ligt enkele kilometers buiten de stad en is te bereiken vanaf de luchthavens van Amsterdam, Düsseldorf, Eindhoven en Rotterdam. Vanaf het vliegveld kun je een taxi of huurauto nemen naar je vakantiebestemming. Ik zet in dit artikel alles voor je op een rij!

De luchthaven van Innsbruck

De luchthaven van Innsbruck, foto door Konstantin von Wedelstaedt (GFDL 1.2)

Hotels en vakantiehuisjes in Tirol

Ga je op vakantie naar Tirol en ben je nog op zoek naar een accommodatie? Reserveer dan ruim op tijd! Op de pagina over Tirol op Booking.com kun je nu alvast het aanbod en de prijzen bekijken.

Innsbruck Airport

Innsbruck Airport (INN) is met jaarlijks een miljoen passagiers na Wenen en Salzburg de drukste luchthaven van Oostenrijk. Toch is het met slechts één landingsbaan en één terminal geen groot vliegveld. Ook is het hier voor piloten lastig landen en opstijgen, want Innsbruck is aan alle kanten door bergen omgeven. Dit betekent dat je bijvoorbeeld driemaal zo snel opstijgt dan op andere luchthavens. Dat wordt extra slikken dus om de druk op je trommelvliezen wat te ontlasten!

Een landing op Innsbruck Airport

Een sfeervolle landing op Innsbruck Airport, foto door Edsome (CC BY-ND 2.0)

In het Duits wordt Innsbruck Airport soms ook als Flughafen Innsbruck of Flughafen Innsbruck-Kranebitten omschreven. Daarnaast is het de voormalige basis van Tyrolean Airways, een luchtvaartmaatschappij die begin 2015 fuseerde met Austrian Airlines.

Vluchten vanuit Nederland

Tirol is onder Nederlanders en Belgen een populaire vakantiebestemming. Dit betekent dat je de keuze hebt uit verschillende vluchten. Zo gaan er tijdens het winterseizoen op de meeste dagen meerdere vliegtuigen op en neer tussen Innsbruck en Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Tijdens de rest van het jaar is het minder druk en kun je alleen vliegen vanaf Amsterdam.

Vluchten vanuit België

Woon je in of vlakbij België? Overweeg dan een vlucht vanaf Antwerpen of Brussel. Deze wordt uitgevoerd door respectievelijk TUI en Transavia

Aankomst op Innsbruck Airport

Op de luchthaven van Innsbruck zul je niet snel verdwalen. De aankomst- en vertrekhal bevinden zich in hetzelfde gebouw en alles staat keurig met borden aangegeven. Naar het historische stadscentrum van Innsbruck is het iets meer dan vier kilometer. Ik heb beide op de kaart hieronder aangegeven, zodat je een indruk krijgt van de afstand tussen het vliegveld en de stad.

kaart: vliegveld van Innsbruck

Legenda: vliegveld (A) en het historische stadscentrum (B)

Vanaf het vliegveld neem je eenvoudig een taxi naar Innsbruck. Houd afhankelijk van de locatie van je hotel rekening met €10 tot €20. Wil je geld uitsparen? Dan kun je de bus nemen. Neem hiervoor lijn F, die iedere 15 minuten vertrekt en er 20 minuten over doet. Eenmaal in de stad zelf is het daarna mogelijk de S-Bahn te nemen naar andere bestemmingen in Tirol. Zie hiervoor ook mijn artikel over het openbaar vervoer van Innsbruck.

Taxi's en bussen vertrekken direct bij de uitgang

Taxi's en bussen vertrekken direct bij de uitgang, foto Ralf Roletschek (CC BY-SA 3.0).

Wil je vanaf het vliegveld direct door naar bijvoorbeeld je wintersportdorp? Ook dan kun je een taxi nemen. De prijzen zijn opnieuw afhankelijk van waar je naar toe wilt. Voor een ritje naar Seefeld 23 kilometer ten noordwesten van Innsbruck ben je bijvoorbeeld €50 kwijt. Wil je helemaal naar Lienz in Oost-Tirol? Houd dan rekening met een flink bedrag van €350. Het beste kun je hiervoor van tevoren een taxi bespreken en niet pas op het vliegveld. Een voorbeeld is het in Innsbruck gevestigde Holiday Taxi (Nederlandstalige website) dat zich speciaal toespitst op transfers van de luchthaven naar de populaire wintersportdorpen.

Hotels en vakantiehuisjes in Innsbruck

Innsbruck is een drukbezochte stad, wat betekent dat er veel accommodaties zijn. Denk aan keurige hotels, maar ook aan gezellige Gasthäuser met een Oostenrijkse sfeer. Bekijk het aanbod op deze pagina over Innsbruck op Booking.com.

Verder lezen

Lijkt vliegen naar Oostenrijk je maar niets? Kijk dan ook eens naar mijn pagina over de trein naar Innsbruck. Een voordelige optie is de nachttrein, waarbij je een nacht in een hotel uitspaart en ‘s ochtends vroeg uitgerust in Innsbruck aankomt.

Publicatiedatum: 18-09-2017. Laatst bijgewerkt op: