Wintersport in Gaschurn

Wil je op wintersport naar Oostenrijk en verzekerd zijn van een dik pak sneeuw en uitstekende voorzieningen? Dan is Gaschurn het overwegen waard. Dit kleine maar gezellige dorp ligt aan het einde van de Montafon, wat de meest zuidelijke vallei van de deelstaat Vorarlberg is. Vanuit Gaschurn heb je direct toegang tot het skigebied Silvretta Montafon met meer dan 140 kilometer aan pistes. Wil je meer weten over wintersport in Gaschurn? Lees dan hieronder verder!

Het bergstation van de Versettla Bahn

Het bergstation van de Versettla Bahn, foto door Friedrich Böhringer (CC BY-SA 2.5)

Hotels en vakantiehuisjes in Vorarlberg

Benieuwd naar het aanbod van hotels en vakantiehuisjes in Vorarlberg? Bekijk dan alvast deze pagina over Vorarlberg op Booking.com. Betalen doe je meestal pas na aankomst in je accommodatie.

Silvretta Montafon: de voorzieningen op een rij

In Oostenrijk kun je uitstekende voorzieningen verwachten op het gebied van wintersport en Gaschurn vormt met de Silvretta Montafon geen uitzondering. Zo zijn de pistes goed onderhouden, heb je tal van kabelbanen met draadloos internet en vind je in de restaurants bij de bergstations een uitnodigende menukaart. Verder heeft het skigebied bijna duizend medewerkers die leuke activiteiten organiseren om van je vakantie iets speciaals te maken. Denk behalve aan skitours en wedstrijden ook aan ‘s nachts sleeën op een 5,5 kilometer lange rodelbaan. En wat dacht je van een nachtelijke, sfeervolle fakkeltocht door de bossen? Op het gebied van après-ski is er in het dorp ook genoeg te doen.

Het skigebied Silvretta Montafon bestaat sinds 2008, toen Hochjoch Schruns en Silvretta Nova werden samengevoegd. In totaal gaat het om 140 kilometer aan pistes. Hiervan bestaat 56 kilometer uit blauwe pistes, 49 uit rode en 8 kilometer uit zwarte pistes. Daarnaast is er nog 27 kilometer aan pistes beschikbaar voor Freeriding, voor als je wat avontuurlijker bent ingesteld. Het seizoen loopt bijna ieder jaar van begin september tot en met begin april. De exacte data kun je op de website van de Silvretta Montafon vinden.

Het dalstation van de Versettla Bahn

Het dalstation van de Versettla Bahn, foto door Friedrich Böhringer (CC BY-SA 2.5)

Wel goed om te weten is dat vanuit Gaschurn niet het volledige skigebied direct te bereiken is. Het dorp is via een kabelbaan, de Versettla Bahn, namelijk verbonden met het voormalige Silvretta Nova dat ten zuiden van de vallei ligt. Het andere en naar het noorden gelegen deel, het voormalige Hochjoch Schruns, kan met een kabelbaan vanuit het aangrenzende Sankt Gallenkirch bereikt worden. Het is echter vrij eenvoudig de iedere 20 minuten vertrekkende bus naar de kabelbaan in Sankt Gallenkirch te nemen. Ook kun je in Gaschurn omhoog en daarna via het Novatal omlaag skiën tot aan Sankt Gallenkirch.

Openingstijden en prijzen

De openingstijden en prijzen van de skipassen kun je opnieuw vinden op de officiële website van de Silvretta Montafon. Let er wel op dat als je de website buiten de winter raadpleegt, hier de openingstijden van de zomer vermeld staan. Verder zijn de skipassen meteen voor de hele Montafon geldig, dus behalve Silvretta Montafon zijn er nog een aantal andere skigebieden die je kunt bezoeken. Hoewel, waarschijnlijk zal dit niet nodig zijn want met 140 kilometer aan pistes ben je voorlopig wel even zoet.

Het Novatal leent zich prima voor de wintersport

Het uitgestrekte Novatal, foto door mangtronix (CC BY-SA 2.0)

Skipassen zitten bij sommige aanbieders al bij de reis inbegrepen. Let hier goed op bij het boeken van je vakantie, want soms is het zo mogelijk heel wat geld te besparen. Voor een overzicht van de aanbieders van wintersportvakanties kun je het beste even kijken op mijn pagina over Gaschurn zelf.

Hotels en vakantiehuisjes in Gaschurn

Gaschurn telt bijna honderd verschillende accommodaties, van knusse vakantiehuisjes tot relatief grote hotels. Voor het volledige aanbod en de prijzen raad ik je aan deze pagina over Gaschurn op Booking.com te bekijken.

Verder lezen

Meer weten over de omgeving of wat er in de zomer te doen is? Dan kun je behalve Gaschurn ook kijken naar Sankt Gallenkirch en Partenen. Dit zijn de aangrenzende dorpen. Vanuit Sankt Gallenkirch kun je eveneens de Silvretta Montafon bereiken, terwijl Partenen een kabelbaan naar het skigebied Silvretta Bielerhöhe kent. Dit is kleiner van opzet en geschikt voor langere skitochten buiten de pistes.

Publicatiedatum: 20-09-2017. Laatst bijgewerkt op: